Pärnu linn ei kavanda sanatooriumide kiirmüüki

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskus Estonia.
Taastusravikeskus Estonia. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kavatseb kevadsuveks selgeks teha sanatooriumide AS Taastusravikeskus Estonia ja AS Taastusravikeskus Sõpruse müügiväärtuse, linnapea Toomas Kivimägi sõnul Estonia müüki enne 2012. aastat plaani võetud ei ole.


Läinud aasta 29. oktoobril allkirjastatud koalitsioonilepingu järgi soovib Pärnu võimuliit linna äriühingutelt alates 2012. aastast vähemalt 25 miljonit krooni dividende aastas. Kui Estonia ja Sõprus maha müüa, on selline eesmärk ebareaalne, sest aktsiaseltsilt Pärnu Vesi ja linnasaunadelt nii palju dividende ei saa.



Pärast linna võetud rahaliste kohustustega tutvumist on linnavalitsuses kaalutud ka müügi varianti. “See on puhas majanduslik valik, võib teha nii või naa. Kui keegi maksab näiteks 95 miljonit, tasun ma selle 95 miljonit spordihalli eest ja linnal jääb tekkimata 35 miljonit intressikulu. Kui müüa ei õnnestu, saab linn sanatooriumidest dividende,” rääkis abilinnapea Annely Akkermann.



Akkermann kinnitas, et linnavalitsusel pole kavas sanatooriumide kiirmüüke korraldada. Järgmise või ülejärgmise linnavalitsuse istungi päevakorras on Estonia, Sõpruse, Pärnu Vee ja Pärnu Koolide Sihtasutuse nõukogu esimehe konkursi väljakuulutamine. Uus nõukogu otsustab, kas ta jätab senise tegevjuhtkonna tööle ning teeb ettevõtete majandusaasta aruandeid ja teisi dokumente aluseks võttes selgeks nende müügivääruse, kirjeldas Akkermann linnavalitsuse kavatsusi.



“Praegu ei saa erastada Estoniat, kui me ei tea, mis seal viimase 8-10 aasta jooksul tehtud on. Me ei tea varade suurust ja seda, kui palju suudab ettevõte teenida,” rääkis Akkermann.



Kevadsuvel on selge seegi, kas Eestil õnnestub eurole üle minna, lisas Akkermann.



Linnapea Kivimägi on enne valimisi öelnud, et Pärnul oleks lollus sanatooriume turu madalseisus müüa. Täna ütles Kivimägi, et ta ei pea majandusseisu arvestades Estonia müüki praegu tõenäoliseks ja enne 2012. aastat Estonia müüki plaani võetud ei ole. Ometi ei välistanud Kivimägi müügi arutamist, kui väga hea pakkumine tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles