Vändra liikluses oli must nädavahetus

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Purjus ja juhiloata mootorrattur sõitis üleeile õhtul Vändras surnuks kõnniteel jalutanud mehe, eelmisel ööl keeras sõiduauto katusele purjus ja juhtimisõiguseta 16aastane noormees ja eile varahommikul põrkasid kokku kaks sõiduautot.

Pühapäeval kell 21.42 kaldus alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta 30aastane Ülo Vändras Jaama tänaval maja number 13 juures mootorrattaga Suzuki GV72C järsus kurvis teelt välja kõnniteele ning sõitis otsa seal liikunud 54aastasele Augustile.

Jalakäija suri sündmuskohal ja kiirabi toimetas raskete vigastustega mootorratturi Pärnu haiglasse.

Laupäeval kell 3.56 sõitis Kase tänaval teelt välja vastu posti ja rullus üle katuse sõiduauto Opel Omega, mida juhtis alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta 16aastane noormees. Õnnetuses said vigastada juht ja temaga koos sõitnud 22aastane Jannar.

Mõlemad toimetati kergete vigastustega Pärnu haiglasse, kust nad pärast esmaabi andmist kodusele ravile lubati.

Eile kell 5.52 sõitis Vändra-Vihtra tee esimesel kilomeetril 38aastane Luule Ford Escortiga tähelepanematuse tõttu kõrvalteelt ette peateel liikunud Audi 100-le, mille roolis oli 51aastane Heldur. Õnnetuses sai kergelt viga Audi juht, kes viidi Pärnu haiglasse, kust ta lubati kodusele ravile. Mõlemad autojuhid olid kained ja viibisid autos üksi.

Pärnu politsei pressiesindaja Leeni Sootla sõnade kohaselt ühtegi suuremat üritust nädalavahetusel Vändras ei olnud ja nii mitu õnnetust oli juhuste kokkulangemine.

Politsei on kindlaks teinud, et nii mootorrattur kui Opeli juht sõitsid kiiremini kui alevis lubatud 50 kilomeetrit tunnis. Sõidukite täpne kiirus pole veel teada, kuid see võis olla umbes sada kilomeetrit tunnis.

Jalakäija surma põhjustanud mootorratturi suhtes algatas politsei kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklus- ja sõiduki käitusnõuete rikkumist.

Süüdimõistmisel karistatakse selle eest kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles