Politseinikud ei jõudnud kihutajat peatada

Asso Puidet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neliteist kilomeetrit enne õnnetuspaika märkasid Pärnu poolt pöörase hooga lähenevat Honda Civicut tee ääres patrullinud politseinikud, kes mõõtsid auto kiiruseks 201 kilomeetrit tunnis.

Et politseinikud vormistasid parasjagu ühele teisele liikluseeskirja rikkujale protokolli, ei saanud nad muud teha kui teavitada lähenevast kihutajast eespool olevaid patrulle, et need liiklushuligaani rajalt maha võtaksid. Sellisel kiirusel mööda kihutavat autot polnud Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkomissari Veiko Järva sõnul mingit mõtet ise jälitama hakata.

Asjaolud on selgitamisel

Paraku ei jõudnud teisedki patrullid jaole, sest juba neli minutit hiljem lõppes kihutamine kolme surnukeha ja kahe vigastatuga.

Järva kinnitusel on veel vara rääkida, kas õnnetuses on süüdi Chrysleri või Honda juht. “Üldiselt on niimoodi, et peateele ettesõitnu on süüdi, aga iga konkreetset liiklusõnnetust tuleb vaadata eraldi,” ütles ta.

Ainsad teadaolevad faktid olid eile õhtul, et Honda sõitis kaks korda lubatust kiiremini ja autos istunud noortest üks oli keskmises joobes, teine jääknähtudega. Kes olid sõidukite roolis, kas ette keerati kõrvalteelt või soovis Chrysler pöörata peateelt kõrvalteele, on praegu selguseta.

Ringkonnaprokurör Kristina Tamme sõnade kohaselt peavad avarii põhjused ja asjaolud selguma uurimise käigus. See võib aga kesta kuid.

Üks põhjus on Tamme väitel siiski kindel: see on liigne enesekindlus ja nahaalsus, mis lubas Honda juhil ka pärast politseipatrulli märkamist jätkata räigelt liikluseeskirja rikkumist. “Lausa auto võimete piiril liikudes võivad tagajärjed olla tõesti igasugused, seekord olid need ülirasked,” lausus Tamm.

Minister tunneb kaasa

Loosse võib selgus saabuda siis, kui haiglas narkoosi all viibivad Hondas sõitnud Mikk Seger ja Kristi nõnda palju toibuvad, et ütlusi anda.

Pärnu haigla intensiiv- ja operatiivravi teenistuse juhataja Raido Paasma teatel on noorte seisund üliraske, kuid mitte eluohtlik. Ühte neist oli eile pärastlõunaks kaks korda, teist korra opereeritud.

Liiklusõnnetusele reageeris ka siseminister Kalle Laanet. Toimetusele saadetud läkituses avaldas ta kaastunnet hukkunute omastele ja tundis kahetsust selle üle, et üks hukkunutest, sisekaitseakadeemias õppiv Siim Kivisild ei jõudnudki elu pahupoolt ohjeldama hakata.

Siimu vend, rallimees Tauri Jürioja aga saab portaal www.rally.ee andmetel postuumselt superkrossi karikasarja võidukarika. Andekas võidusõitja oli esikoha ja oma elu viimase võidukarika kindlustanud juba kolm etappi enne sarja lõppu.

Möödunud aasta 29. novembril jätsid samal teel, kümme kilomeetrit Pärnu pool elu 27aastane Kalle ja temaga kaasa sõitnud 17aastane neiu, kui nende Moskvitš põrkas kokku Toyota Hiace väikebussiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles