Mikk Seger vahistati kohe pärast haiglaravi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel andis Pärnu maakohus loa võtta kuueks kuuks vahi alla Mikk Seger, kes on kahtlustatav liiklusõnnetuse põhjustamises 13. augustil Vändra lähedal, milles hukkus kolm noort meest.

Prokurör Kristine Tamm ütles, et kuigi pole veel liiklustehnilist ekspertiisi, mille järgi saaks täpselt teada, kus autod kokkupõrke hetkel asusid, on kriminaalasjas muidki tõendeid ja tunnistajate ütlusi, mille alusel võib Segerit selle avarii põhjustamises kahtlustada.

Võib karistuse eest pakku minna

Karistusseadustik näeb mootorsõiduki juhi poolt liiklus- või käitusnõuete rikkumise eest, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud kahe või enama inimese surm, ette kolme- kuni kaheteistaastase vangistuse.

Seger oli umbes kuu aega ravil Pärnu haiglas, seejärel jätkus tema ravi Tartus. Kui uurijale ja prokurörile sai teatavaks, et noormees saab reede hommikul haiglast välja, otsustati kiiresti tegutseda. Nii ootasid ravi lõpetanud Segerit ees politseinikud, noormees toodi otsejoones Pärnu kohtusse, kus kohtunik tema vahistamiseks loa andis.

Prokurör ütles, et vahistamist ei taotletud mitte niivõrd põhjusel, et Seger võiks toime panna uusi kuritegusid, kuivõrd seetõttu, et ta võib karmi karistuse kartuses pakku minna. Liiklusõnnetuses, mille põhjustamises 21aastast Segerit kahtlustatakse, hukkus kolm inimest. Seger oli rohkem kui kahepromillises joobes ja sõitis kiirusega üle 200 kilomeetri tunnis.

13. augustil kella poole kümne paiku õhtul kihutas Hondat juhtinud purjus Seger Pärnu poolt Rakvere poole. Vändra lähedal põrkas ta kokku just peateele keeranud Chrysleriga, autos olnud 18aastane rallisõitja Tauri Jürioja, tema sisekaitseakadeemias õppinud 22aastane vend Siim Kivisild ja 24aastane Raino Kullamaa hukkusid.

Prokuröri hinnangul puudus Chrysleri juhil võimalus seda avariid vältida, sest auto oli praeguste tõendite põhjal jõudnud vasakpöördelt juba oma sõiduritta, kui suure kiiruse tõttu vastassuunavööndisse kaldunud Honda talle otsa põrutas.

Mõne aasta tagune analoog

Prokuratuuril on põhjust sellises asjas ettevaatlikkust ilmutada, eriti kui meenutada mõne aasta tagust hoiatavat näidet. Juunis 2002 juhtus traagiline avarii Pärnus Riia maanteel, kus purjus juht sõitis autoga vastu puud. Autos hukkus kaks noort naist, kes olid end autole hääletanud Riia maantee ja Papiniidu tänava ristmikul.

Kogu eeluurimise aja käis selles kuriteos kahtlustatav, 1971. aastal sündinud Rein Küttis korralikult kõikidel toimingutel ega andnud vahistamiseks põhjust. 2002. aastal jõudis süüasi kohtusse, sinna mees aga enam ei ilmunud.

Kohtunik Teet Olvik tõdes eile, et seda kriminaalasja pole ta tõepoolest arutada saanud, sest Küttis ei ole kohtusse ilmunud ja on teadaolevalt riigist lahkunud. Seda, kas Küttis on näiteks Hispaanias, nagu räägivad kuulujutud, või mõnes teises riigis, kohtunik kinnitada ei tea. “Mina olen koostanud tagaotsimise määruse ja selle politseisse saatnud,” ütles ta.

Prokurör Tamme andmeil on Seger kuriteos kahtlustatavana üle kuulatud. Midagi sellist, mis tema süü avarii põhjustamises välistaks, tal prokuröri andmeil öelda polnud.

Saatuslikul õhtul Segeri Honda kõrvalistmel sõitnud Kristi Kajak pääses haiglast juba septembri keskel. Temagi on oma tunnistused uurijale andnud ja prokuröri andmeil toetavad need versiooni, mis on uurimises seoses avariiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles