Kohus karistas naiskelmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu maakohus karistas 2004. aasta lõpul Pärnu südalinnas enda väitel Punase Risti tarvis annetusi kogunud naist aastase tingimisi vangistusega poolteiseaastase katseajaga.

43aastasel Heli Kuusmaal tuleb maksta riigile 4500 krooni sundraha ja 2304 krooni kaitsjatasu.

Süüdistuse kohaselt pettis Heli Kuusmaa 2004. aasta novembris-detsembris Pärnu kesklinnas mitmelt inimeselt raha välja annetusena, öeldes, et korjab raha Punase Risti seltsi nimel puuetega inimeste jaoks. Kuusmaa ei omanud korjanduseks volitusi Eesti Punase Risti seltsilt ega Pärnumaa puuetega inimeste kojalt. Nii sai ta varalist kasu tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomisega.

Kuusmaa on 2002. aastal Kohtla-Järve linnakohtu poolt varguse eest karistatud. Seekordses süüdistuses on toodud viis episoodi, kus naine Uus 5 hoovis, Malmö 21 juures, Port Arturi parklas, Kadri kohviku juures ja Akadeemia 2 lähedal inimestelt raha küsis, öeldes, et see läheb Punase Risti seltsile puuetega laste abistamiseks. Naine sai kahel korral 10, korra 15 ja kahel korral 25 krooni.

14. detsembril sai Pärnu Postimehe fotograaf Ants Liigus naise pildile, samal päeval viis politsei Kuusmaa isiku kindlakstegemiseks politseimajja.

Naise süüdimõistmine kohtus toimus prokuröri, advokaadi ja süüdistatava varem allkirjastatud kokkuleppe kinnitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles