Koonga jahimehed hoolitsevad emata jäänud soku eest

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koonga Tehno OÜ juhataja Heino Liin jälgib külma- ja näljasurmast päästetud sokupoissi.
Koonga Tehno OÜ juhataja Heino Liin jälgib külma- ja näljasurmast päästetud sokupoissi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaal Koongas on jahimeeste hoole all pooleaastane sokk, kelle ema mahamurdmises jahimehed hunte süüdistavad, sokk jääb inimeste juurde kevadise sulani.


Koonga kandi jahimees Heino nägi kolmel päeval järjest oma koduteest sadakonna meetri kaugusel ühes ja samas kohas noorukest kitse. Loomi tundev mees sai aru, et siin on inimese abi vaja, vahendas "Aktuaalne kaamera".



"Ma nägin kohe ära, et pole õige, et üks sokk juba kolm päeva ühe koha peal on. Oli püsti, kui õhtul koju läksin, ja magas hommikul. Kolm päeva oli nii. Vaatasin, et õige asi ei ole, lähme vaatame: kui läheb ära, las läheb metsa. Aga ta ei läinud metsa, vaid vaatas mulle otsa pilguga, et poisid, aidake mind. Võtsime sülle ja tõime ära," selgitas jahimees Heino Liin.



Külmunud ja hirmul pooleaastane sokk sai esialgu ulualuse soojas jahiruumis. Kui selgus, et looma tervis on korras, koliti ta lauta, kus ta nüüd koos jänestega paistab end vilja, silo, porgandeid ja õunu nosides kenasti tundvat.



Vabadust tuleb aga veel omajagu oodata, sest keskkonnaameti ja Nigula metsloomade turvakodu soovitusel hoolitsevad Heino ning kitse päästa aidanud Madis ja Rain tema eest kevadise sulani. Siis lastakse ta mõne söötmiskoha juures metsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles