Rändurid astusid aastaga Pärnust Rumeeniasse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgsirändurid Tina ja Ruan de Flaming koer Akela saatel olid Pärnumaal aastapäevad tagasi.
Jalgsirändurid Tina ja Ruan de Flaming koer Akela saatel olid Pärnumaal aastapäevad tagasi. Foto: Urmas Luik

Aastapäevad tagasi Pärnumaale jõudnud ja siit hingetõmbepausi järel piiri poole jalgsirännakut jätkanud abikaasad Tina ja Ruan de Flaming kavatsesid 8000 kilomeetri läbimise järel jõuda sihtkohta Kreekas, kuid see plaan jäi neil katki.


Ekspeditsiooni kajastavas internetipäevikus kirjutab Ruan 6. jaanuaril, et 5513 kilomeetri läbiastumise järel Rumeenias haigestus Tina ja vajas ravi kodumaal.



Kaasinimeste aitamiseks ja motiveerimiseks mõeldud ülla eesmärgiga alanud rännak jõudis kesta 21 kuud.



Jalgsirännakut alustasid Šveitsist pärit sotsiaalpedagoog Tina ja Lõuna-Aafrikast pärit safarigiid Ruan 2008. aasta märtsis Norra põhjatipust Kap Norkinnist sihiga jõuda paari aastaga ja läbi tosina riigi Kreeka lõunatippu Kap Tenarosse.



Tina ja Ruan eesmärk oli juhtida oma rännakuga tähelepanu Charge’i sündroomiga sündinud lastele ja teadvustada meeleelundeid kahjustava geenidefekti tagajärgi ning ravivõimalusi.



Missioonitööl jäädvustasid nad fotoraamatute tarvis olustikku ja plaanisid koju Šveitsi jõudnuna kirjutada jalgsirännakust muljeterohke raamatu. Kindlasti on seal peatükk Eestist ja Pärnumaast, sellest, mis jäi tallele Tallinnast Haapsalu kaudu Iklani astudes, väliööbimistel ja kohalikega kohtumistel.



Rännakul tehtud fotode valik ning inglis- ja saksakeelne reisipäevik asuvad internetis aadressil

www.expedition-earth.com

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles