Pärnu kaalub tasuta parkimise aja pikendamist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus võib varsti autod taas Endla ette tasuta parkima lubada.
Pärnu linnavalitsus võib varsti autod taas Endla ette tasuta parkima lubada. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus kavatseb paari kuu jooksul otsustada, kas pikendada praegu pooletunnist tasuta parkimise aega tasulise parkimise piirkonnas tunni-poolteiseni ja muuta Endla esine parkimisplats tasuta parkimiskohaks.



Linnapea Toomas Kivimägi kinnitas, et Toomas Kivimägi valimisliit pole valimiste eel antud lubadustest loobunud. Ta sõnas, et analüüs tasuta parkimise aja pikendamise kohta tehakse paari kuu jooksul ja selle ajaga saab selgeks, kuidas Endla teatri ees asuvat parkimisplatsi kasutada.



Pärnu koalitsioonilepingus on lubadus muuta tasulise parkimise korda ja pikendada tasuta parkimise aega. “Alates 2011. aastast on parkimine linnas tasuta, välja arvatud kesklinnas ja ranna rajoonis suveperioodil (juuni-august),” teatasid koalitsioonilepingule alla kirjutanud Toomas Kivimägi valimisliidu, Reformierakonna, IRLi ja sotside esindajad.



Linna 2010. aasta eelarve projektis planeeritakse 5,1 miljonit krooni parkimistasudest. Sellest kaks miljonit moodustavad parkimistrahvid, ülejäänu loodetakse teenida parkimispiletite müügist. Viiest miljonist kroonist loobumine muudakse linna eelarve veelgi pingelisemaks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles