Pääsjad ja politsei kontrollisid Pärnus tühjana seisvaid hooneid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud kõrvalhoone Pärnus Rõugu tänaval.
Põlenud kõrvalhoone Pärnus Rõugu tänaval. Foto: Henn Soodla

Reede hilisõhtul kontrollisid Lääne-Eesti päästekeskuse ja Pärnu politseijaoskonna ametnikud Pärnus tühjana seisvaid hooneid, suurem inimtegevus toimus Rõugu tänaval asuvates aiamajades.


Reede päeval tehti Pärnu 37 mittekasutusel olevas hoones esmane vaatlus, mille tulemusena leiti 13 hoonet, mida õhtul kontrollima asuti. Kontrolliti hooneid, mille aknad või uksed olid avatud, majadeni viis sissetalatud rada ja näha oli inimtegevuse jälgi, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.



Nende hoonete omanikega, kus sissepääs ei olnud takistatud, võetakse ühendust ja antakse kaks nädalat aega olukorra parandamiseks ehk uste ja akende nõuetekohaseks sulgemiseks. Kahe nädala pärast kontrollitakse hooned uuesti üle ja edasiste rikkumiste korral algatatakse oma varast mittehoolivate omanike suhtes väärteomenetlus.



Erinevalt neist 13 hoonest käis aga Rõugu tänava aiamajades vilgas inimtegevus. Lühikese aja jooksul leiti viis lobudikku, kus inimesed sees elasid. Ühele vanemale naisele, kelle kätel ja jalgadel olid külmakahjustused, kutsuti kiirabi ning ta toimetati haiglasse.



Politsei kontrollis isikute andmeid. Rõugu tänava aiamajades toimunud tulekahjusid on päästjad kustutamas käinud korduvalt, viimati 15. jaanuaril. Tegemist on riigi varumaale püstitatud seadustamata ehitistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles