Kiiruseületaja hakkab arestipäevi istuma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna hommikul määras Pärnu maakohus Pärnus kiirust ületanud noorele mehele karistuseks aresti.


1986. aastal sündinud Tauri, kes tegeleb ka autospordiga, on viimastel aastatel jäänud politsei vaatevälja sellega, et on Pärnus tublisti kiirust ületanud. Noormees on trahvid küll tasunud, kuid viimatine kiiruseületamine näitas selgelt, et oma eesmärki pole need täitnud, teavitas Pärnu politseiosakonna pressiesindaja Hedy Tammeleht.



Eelmise aasta oktoobrikuus ületas Tauri Honda Civicul Pärnus Jannseni tänaval lubatud sõidukiirust taas lausa mitmekümne kilomeetri võrra. Pärnu politseijaoskonna kohtuväline menetleja taotleski seepeal kohtult karistuseks arestipäevi ja Pärnu maakohus määras viiepäevase aresti.



Pärnu politseijaoskonna kohtuväline menetleja Anna Kristiina Lätt sõnas, et enamasti on aresti taotlemise kasuks tulnud otsustada just nende rikkujate puhul, kel on eelnevad trahvid tasumata. Sedakorda oli tegemist igati maksujõulise rikkujaga.



Lätt selgitas, et trahv peaks inimest korrale kutsuma, kuid Tauri puhul polnud trahvil mingisugust mõju. Lätt kinnitas, et maksujõulisuse taha ei saa peita inimese moraalitust, trahvide määramise asemel tuleb lihtsalt käiku võtta karmimad meetmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles