Ilvesed ja hundid jahivad kerget saaki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Metssigade ja -kitsede päästmiseks lahti aetud metsateed ja kitsede-sigade söödakohad meelitavad ligi hunte ja ilveseidki.


Kuna nimetatud suurkiskjaid on niigi rohkem kui lubatud, andis keskkonnaamet Pärnumaa jahimeestele sel aastal veel viie hundi ja kümne ilvese laskmise loa.



Pärnumaa jahimeeste liidu andmeil on siinsetes metsadel 40-50 hunti ehk kaks korda lubatust rohkem. Ilveseid liigub aga kolm korda lubatust enam ja neid arvatakse olevat ligemale 150.



Jahimehed, kes viivad metsloomadele toitu, on märganud hulgaliselt huntide ja ilveste jälgi söötmiskohtade läheduses, eriti palju leidub ilvese jälgi.



Suurkiskjad on nii julged, et liiguvad isegi saaklooma metssea sügavasse lumme aetud radasid pidi.



“Kui Eestimaal arvatakse piisavat 150-200 hundist, siis Pärnumaa 40-50 on üsna suur arv ja hunt tarbib neli-viis kilo liha päevas. Ilvese saagiks langeb aastas ligemale 60 metskitse,” rääkis Pärnumaa jahimeeste liidu juhatuse esimees Jaan Liivson. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles