Pärnulased naasid Albust eriauhindadega

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemisaasta algas Albus võistulugemisega.
Lugemisaasta algas Albus võistulugemisega. Foto: Ants Liigus

Lugemisaasta üritused Eestis algasid Järvamaal Albu mõisas võistulugemisega, kust pärnulased naasid eriauhindadega.



Albu põhikooli õppealajuhataja ja sealse peakorraldaja Maie Rambi sõnutsi osales 29. jaanuaril toimunud võistulugemisel “Hansenist Tammsaareni” 90 õppurit 42 koolist. Eesti koolide õpilaste kõrval katsusid jõudu Riia Eesti keskkooli ja Ukraina Krimmi Aleksandrovka keskkooli noored.



“Pärnumaalt tulid võistu lugema kuus Koidula gümnaasiumi õpilast ja üks Vene gümnaasiumi õpilane,” avaldas Rambi. “Žürii tunnustas eriauhinnaga nelja Koidula gümnaasiumi 12. klassi etlejat, need olid Maria Oselein, Susanna Laaneväli, Helen Naaber ja Paula Kivi, juhendaja-õpetaja Ebe Saarna. Eriauhinna pälvis ka Vene gümnaasiumi 12. klassi õppur Veronika Balõbina, keda juhendas Leili Sägi.”



Võistulugemine toimus seitsmendat korda. Peaauhind läks seekord Saaremaale: võitjaks tunnistati Saaremaa ühisgümnaasiumi 6. klassi tüdruk Maria Pihlak.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles