Ringluspoes valmivad taskukohased kingitused

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukumeister Ülle Davõdova oma pehmete kaisunukkudega.
Nukumeister Ülle Davõdova oma pehmete kaisunukkudega. Foto: Ants Liigus

Pärnus Vee 2 asuvas Ringluspoes valmistatakse soodsa hinnaga kingitusi, nobenäppudel on praegu käsil sõbrapäeva temaatika.


Ringluspoe avas MTÜ Aktiviseerimiskeskus Tulevik möödunud aasta novembris ja seal leiab rakendust 26 keskuse klienti.



Ringluspoe juhataja, kohapeal paikneva naiste käsitöötoa juhendaja Piret Victoria Mõttuse sõnutsi töötab siin nii tublisid käsitöötegijaid, et aina imesta. Nobenäpud on näha ostjatelegi: tooted valmivad poes avatud nurgakestes.



Töösse läheb uusi mõtteid


Mõttuse jutu järgi saavad teoks uued ja huvitavad ideed, seepärast julgeb ta soovitada Ringluspoe kinkekaartigi, mille pood on käibele võtnud.



“Põnev on see, et tuleb inimesi eri palvetega. Kalamehed on lasknud valmistada nahast ja sooja karvase voodriga kalamehekindaid, üks laps sai äsja uhiuue lemmiknuku, mis tehti meil täpselt tema vana lelu järgi. Erisoovide järgi tehtud lapitekke ja patju valmib pidevalt, ka beebitekke,” loetles Mõttus.



Riidematerjali, nõusid, mööblit, lõnga ja muudki annetavad pärnulased, kes tulevad toetama töötuid, et neil oleks tegevust. Näiteks vanadest kasukatest tehakse sooje kalamehekindaid.



Lähenevaks sõbrapäevaks on valminud pehmest kangast eri suuruses südamed, neid leidub kinkekomplektideski.



Mõistagi võib ostja komplektist soovi korral võtta vaid ühe eseme, näiteks kohvitassi taldrikuga või tasside alla sätitud heegeldatud liniku.



Uudsusega köidavad miniatuursed daamikübarad, üks värvikam kui teine. Tegelikult on need mõeldud nõelapadja funktsiooni täitma, mitte daamile pähe. Fantaasiarikkad kübarad on Katrin Kaljurilt.



Originaalne lapitehnikas kiisu – pikliku kirju kehaga, lips kaelas ja saba vallatult ümber kõhu keerdus – kiidab Ülle Davõdova nuputamisoskusi.



Davõdovat kutsub Mõttus nukumeistriks, sest naine on poeletti rikastanud armsate ja kõigest 75 krooni maksvate kaisunukkudega.



Ülejäänud kauplustega võrreldes on Ringluspoe hinnanumbrid väiksed.



Osta saab sõbrahinnaga


Näiteks kaunistustega mobiilikottide hinnad algavad 25 kroonist, noorte õlakotid maksavad 35-55 krooni, südamekujuline diivanipadi 30 krooni, väikesed südamed 5-10 krooni, lõbusad kangamaterjalist kiisud ja hiired 25 krooni.



Taskukohased on minikübarakujulised nõelapadjadki - 25 krooni, sooja voodriga helesinised käpikud maksavad 35 krooni.



Mõttus rõhutas: “Kui ostja tahab kingitust tellida, oma maitse järgi valmistada lasta, oleme selleks valmis.” Juhataja näitas jõupaberist kinkekotte, riidest õla- ja turukotte. Poekotte on perel kasulik muretseda, siis ei pea kaupluses kilekotti ostma.



Kõike, mis Ringluspoel pakkuda, ei jõua loetleda.



“Oluline on, et saame töötutele pakkuda nende oskustele vastavat tegevust. Näiteks on meie töökojas mees, kes teeb suurepärast puunikerdust. Usun, et varsti jõuavad müügile temagi tööd,” märkis MTÜ Aktiviseerimiskeskus Tuleviku juhataja Priit Ruut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles