Tänasest saab tutvuda eeltäidetud tuludeklaratsioonidega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis. Foto: Liis Treimann.

Tänasest kolmapäevani saavad kliendid e-maksuametis vaadata maksu- ja tolliametile teadaolevaid andmeid oma kulude ja tulude kohta, mis kantakse eeltäidetud tuludeklaratsioonile.


Andmetega on võimalik tutvuda e-maksuameti/e-tolli rubriigis 2009. aasta tuludeklaratsiooni MTA andmed, teatas maksu- ja tolliameti pressiesindaja Annely Erm.



Selleks, et tulude deklareerimine kulgeks lihtsalt ja kiirelt, soovitab maksu- ja tolliamet esitatud andmeid eelnevalt kontrollida. Juhul, kui e-maksuameti infolehel andmed puuduvad või erinevad kliendile teadaolevatest, palutakse pöörduda väljamakse tegija või kulu saaja poole palvega puudu olevad andmed maksuhaldurile elektrooniliselt esitada või esitatud andmed parandada.



Kui andmete elektrooniline esitamine või parandamine tööandjate, koolitusasutuste ja teiste asutuste poolt võimalik pole, tuleb andmed tuludeklaratsioonil ise parandada. Sellisel juhul palub amet kulu tegemist tõendavate dokumentide esitamist paberil ning enammakstud tulumaksu ei saa tagasi viie tööpäeva jooksul.



Laenuintresside andmeid on võimalik oma eeltäidetud tuludeklaratsioonile elektrooniliselt edastada internetipankade kaudu. Kindlasti tuleb edastada intresside andmed enne tuludeklaratsiooni täitma asumist. Täiendavat infot intresside edastamise osas saavad kliendid oma pangast.



2009. aastal võetud eluasemelaenude puhul kontrollib maksuhaldur laenuintresside õiget deklareerimist ja laenu sihtotstarbelist kasutamist, et tagada õige deklareerimine kohe esimesel aastal. Eelmisel aastal eluasemelaenu võtnud isikud viie tööpäevaga enammakstud tulumaksu tagasi ei saa. Klientidel palutakse pärast tuludeklaratsiooni esitamist jälgida informatsiooni e-maksuametis tulude deklareerimise infoleheküljel.



E-maksuametis saab tuludeklaratsiooni esitada alates 15. veebruarist.



Eeldatava väga suure deklareerijate hulgaga esimestel päevadel võib e-maksuamet olla ülekoormatud. Amet palub klientidelt mõistvat suhtumist ning soovitabvõimalusel esitada deklaratsioon mõni päev hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles