Konverents aitab haridusjuhtidel muutuva eluga kohaneda

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusjuhid tulevad taas Strandi oma aastakonverentsi pidama.
Haridusjuhid tulevad taas Strandi oma aastakonverentsi pidama. Foto: Henn Soodla

Pärnu konverentsi- ja spaahotellis Strand 11.-12. veebruaril toimuv haridusjuhtide aastakonverents keskendub tänavu neile praktilistele küsimustele, mida haridusjuht muuta saab.


Eesti koolijuhtide ühendus valis konverentsi temaatika sooviga haridusjuhile töös toeks olla.



“Kui paljudes organisatsioonides on käesoleva aasta märksõna “ellujäämine”, siis üha enam räägitakse kohanemisest,” ütles Toomas Kruusimägi Eesti koolijuhtide ühendusest. “Aastakonverentsil keskendutaksegi nendele praktilistele küsimustele, mida haridusjuht saab muuta. Arutatakse, kuidas kohaneda juhina ja kohandada oma organisatsiooni keskkonnaga nii, et hariduse kvaliteet ei kannataks.”



Aastakonverentsi juhatab sisse Tallinna ülikooli kliinilise psühholoogia professor ja koolitaja Mare Pork, kes selgitab, mis on kohanemine ja kuidas haridusjuht sellega hakkama peaks saama.



Pork põhjendab, miks muutuvad inimesed raskematel aegadel leidlikumaks, arutleb, kas kõik suudavad muutunud oludega kohaneda, oma hoiakuid ja suhtumist muuta, ning õpetab, kuidas iseendale muutusega kohanemisel abiks olla.



Tallinna ülikooli professor ja hariduspoliitika keskuse juhataja Mati Heidmets kõneleb Eesti hariduselu kohanemisest Euroopa haridusruumiga ja vaatleb, kuidas paistab Eesti hariduselu välja Euroopa võrdluspildis. Professor jagab oma mõtteid hariduselu rollist ja väärtustatusest ühiskonnas.



Enese efektiivsemaks kohandamine on Kristjan Otsmanni, aja- ja enesejuhtimise koolitaja teema konverentsil. Personaalse produktiivsuse nõustajana õpetab Otsmann tegelema õigete asjadega võimalikult tõhusalt. Ta annab konverentsil osalejatele praktilisi ja kohe elluviidavaid näpunäiteid.



Juhtimise kohandamisest oma kogemuste kaudu räägib juhtimisekspert ja ettevõtja Monika Salu.



Meeskonnatöö koolitaja Mati Ruuli juhtimisel jätkub konverents mõttetalgutega teemal “Kas haridusjuht saaks ise raha juurde teha?”.


Haridusjuhtide aastakonverentsi teisel päeval toimuvad koolijuhtide ühenduse ning alushariduse juhtide ühenduse üldkogud.



Seejärel on sõna riigikogu liikmel Mark Soosaarel, kes mõtiskleb, kas koolireformiga praegusel kujul saab ja peab kohanema, kujundatakse ju koolireformiga ümber kogu eesti rahvas. Konverents ootab Soosaarelt soovitusi, mida koolijuht saaks reformiga kohanemiseks ja selle mõjutamiseks teha.



Kuidas peaks haridusjuht kohanema muutunud majandusruumiga, sellest kõneleb majandusekspert ja ettevõtja Indrek Neivelt. Temalt loodavad haridusjuhid kuulda lähituleviku majanduse tervise prognoosi, et oma plaane täpsustada.



Internetiekspert Kalev Pihl selgitab kohanemist infotehnoloogia võimalustega: kuidas õpilasele netis toeks olla ja mida õppetöö rikastamiseks proovida.



Konverentsi lõpetab vestlusringiga teemal “Kohanemine poliitiliste oludega”, milles löövad kaasa poliitikud Mailis Reps, Tõnis Lukas, Peeter Kreitzberg, Marko Mihkelson ja Marek Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles