Pärnus kogutakse metsloomadele toidupoolist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskitsed lumisel lagendikul.
Metskitsed lumisel lagendikul. Foto: Urmas Luik

Laupäeval, 13. veebruaril kogutakse Pärnu kesklinnas kaubakeskuse Port Artur 2 juures metsloomade söötmise tarvis toidupoolist.


Loomatoidu konteinerid on vastavalt märgistatud ja need leiab Port Artur 2 peaukse juurest. Toitu palutakse tuua 9.30-16.



Metsloomade söötmiseks sobivad hästi nii kartulid, kapsad, porgandid kui puuviljad. Korraldajatel on palve mitte panna konteinerisse leiba ja saia, mis loomade toitmiseks kõige paremini ei sobi.



Eesti jahimeeste liidu tegevjuhi Hegne Lumpi sõnul on metsloomadel tänavu paksu lume tõttu väga raske toitu hankida.



“Need kohad, kus loomad tavaliselt söömas käisid, on raskesti ligipääsetavad, ja loomal, kellel isegi õnnestub metsasihile või niidule läbi murda, ei ole tihtipeale ikkagi võimalik paksu lume alt looduslikku sööta kätte saada,” selgitas Hegne Lump.



Kokkukogutud toit antakse sama päeva õhtul üle Pärnumaa jahimeeste liidule, kes korraldab sööda toimetamise metsloomadele. Ulukite hooldetööd on jahinduse üks osa, millega kõik jahipiirkondade kasutajad aktiivselt tegelevad.



Loomatoidu kogumist korraldavad Port Artur, Eesti jahimeeste selts ja ISS Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles