„Koolitantsu“ žürii kiitis pärnakate vabatantse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatnsutrupp 18 porgandit tantsuga "Käed eemale".
Tatnsutrupp 18 porgandit tantsuga "Käed eemale". Foto: Urmas Luik

Laupäeval toimus Pärnu kontserdimajas festivali „Koolitants 2010“ Pärnu- ja Saaremaa maakondlik tantsupäev, žürii tõstis tantsupäeval esile päranakate vabatantsude head taset.


Pärnumaa tantsupäeval pälvisid žürii eripreemiad lastetantsude kategoorias Gabriele moe- ja tantsukooli „Tere, tere!“ ja Pärnu Kunstide maja „Pealtnäha toredad tüdrukud, aga ...“.



Vabatantsudest hinnati preemia vääriliseks Laine Mägi tantsukooli „Hetk“ ja trupi HighTime „Koleilus“.



Show-

tantsude eripreemiad pälvisid Laine Mägi tantsukooli „MJ“ ja PKG tantsutrupi „Meeletu, meeletu“.



Estraaditantsu eriauhinna sai tantsukooli WAF Dance „Teel metsikusse läände“ ja tänavatantsu preemia sama kooli tants „Solfedso“.



Eesti tantsudest hinnati auhinna vääriliseks Pärnumaa kutsehariduskeskuse rahvatantsuansambli Kajakas „Täht“ ning naerutantsudest trupi Semud Surjust tants „Võta vabalt“.



„Sellel aastal võis tunnistada Pärnumaal vabatantsude üllatavalt head taset,“ ütles festivali peakorraldaja Marge Ehrenbusch.



Ehrenbushi hinnangul pani

show-

tansude osa veidi pettuma. „Tase oli väga ühetaoline. Peaks mõtlema rohkem sellele, kuidas eristuda teistest truppidest,“ sõnas ta. Samasuguse hinnangu andis Ehrenbusch tänavatantsudele.



Taas tuli festivali peakorraldajal tunnustada Pärnumaa lastetantsusid, mis olid tema sõnutsi väga toredad ja eakohased. „Juba aastaid võib nautida Janne Ristimetsa juhendamisel lavalaudadele jõudnud etteasteid, mis on väga lastesõbralikud,“ kiitis Ehrenbusch.



Suuremate Pärnu tantsukoolide võrdluses tõi Ehrenbusch tänavu esile Laine Mägi tantsukooli etteasted.



Festivalil „Koolitants“ tänavu piirkondlikke voorusid ei toimu. 3. ja 4. aprillil Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimuvale lõppkontserdile pääsevad trupid selguvad 1. märtsiks, kui kõik maakondlikud tantsupäevad on läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles