Mai lasteaias suusatati Kristina auks

, vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Mai lasteaed pidas vastlapäeva.
Pärnu Mai lasteaed pidas vastlapäeva. Foto: Mai lasteaed

Vastlahommik algas lasteaiasaalis vastlalaulude, riimide ja talvelauludega. Rebane ja Jänes rääkisid linakasvu tähtsusest, näitasid vastlavurri, mis oli tehtud seajalakondist, nuusutasid hernesupi lõhna, mis levis terves lasteaias, ja unistasid vastlakuklist.


Karu oli suure lärmi peale talveunest üles ärganud ja ootas lapsi õue vastlatrallile. Õuealal olid ette valmistatud toredad võistluspaigad: Hoki täpsusvisked ja tribling; kalapüük ja mäng „Lume-eesel” ning paarissõit kelgul. Kõiki tegevusi aitasid organiseerida õpetajad ja õpetaja-abid ning Jänes, Rebane ja Karu suuskadel.



Eelmisel nädalal olid meie tublid lapsevanemad ja õpetajad ehitanud toredad liumäed, lausa kolm tükki, kus sai kelkudega liu pikkust mõõta.



Ise peame kõige tähtsamaks võistluseks Kristina hõbemedalile pühendatud suusasõitu ümber lasteaia, kus osales 177 last küll ühel, küll kahel suusal, küll suusakeppidega ja ilma. Kes kiiremini, kes aeglasemalt, aga finišisse jõudsid kõik.



Tuppa tulles auras laual kuum hernesupp ja taldrikul ilutses vahukoorene vastlakukkel. Lapsed olid punapõsksed ja näljased. Kõik asusid isukalt sööma.



Mööda maja aga käisid Jänes, Rebane ja Karu ning jagasid tublidele suusatajatele ja kelgutajatele aukirju.



Jänes, Rebane ja Karuott tänavad ilmataati ja firmat EKTO, kes varustas meid ilusa lumega, lapsevanemaid ja õpetajaid.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles