Kalev Vilgats: Soome töökohti annab oodata

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

2009. aasta 11. augusti Pärnu Postimehes ilmus kuulutus ”Kas Sind huvitab töökoht Soomes?”. Otsiti neid, kes tahaksid töötada bussi- või veoautojuhina, ja kutsuti 13. augustil hotelli Pärnu. Lisainfot lubati veebilehelt www.siltasuomeen.fi või telefonilt 5590 0030.


Toona töösoovi avaldanud inimesed aga ootavad tööd siiani. Milles asi? Pärnu Postimehe e-kirjale vastas “Silta Suomeen” projekti koordinaator Baltikumis ja Poolas Timo Korhonen:



””Silta Suomeen” (“Soome sild”) on Euroopa Liidu sotsiaalfondi rahastatud projekt, mille aluseks on tööjõupõhine immigratsioon. Selle eesmärk on leida inimesi, kes soovivad töötada transpordi ja logistika erialal ning on valmis koos perega alaliselt Soome elama asuma.



Projekti juhib ettevõte, mida ma esindan, ehk Gli Logistics Oy.



Eesmärk oli leida töökoht 30 inimesele, kellest 15 on Eestist, viis Lätist, viis Leedust ja viis Poolast.



Tähtis on luua tööjõupõhise immigratsiooni mudel, mille kogemusi saab kasutada Euroopa Liidus vastavate tegevuste planeerimisel ja elluviimisel.



Loomulikult rõhutasime kõigil infoüritustel ja kohtumistel kandidaatidega, et kõigile me töökohta pakkuda ei saa.



Laekunud 450-500 töökohaavaldusest sõelusime välja 60-70. Juba septembris 2009 teavitasime kõiki infopäevadel osalenuid selle suhtes, kes said projektis edasi ja keda me edasi valida ei saanud.



Informatsioon läks teele kirja või SMSina, ühtlasi palusime teatada, kas inimesed, kes kohe valituks ei osutunud, soovivad kustutada või alal hoida oma andmed meie infopangas.



Praeguse olukorra tõttu on töökohtade leidmine osutunud palju raskemaks kui projekti alustamisel 2008. aastal. “Silta Suomeen” projektis välja valitutest pole siiani keegi meie kaudu tööd saanud.



Algul oli plaanitud, et projekt lõpeb 31. detsembril 2010, aga kuna tööturu seis on tõesti halb, on väga tõenäoline, et saame projekti kestust mõne kuu võrra pikendada.



Näiteks 15. veebruaril oli meil Tallinnas kohtumine projektis edasi läinud tööotsijate ja Soome tööandjaga ning loodame, et tasapisi tööturg ärkab ja olukord paraneb.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles