Algab kohus Pärnu ekslinnapea Mart Viisitamme üle

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simmo Saar ja Mart Viisitamm.
Simmo Saar ja Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohtus algab esmaspäeval kohtuprotsess Pärnu keskerakondlasest ekslinnapea Mart Viisitamme, endise abilinnapea Simmo Saare ning ärimees Vello Kingi altkäemaksusüüasjas.


Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman süüdistab Viisitamme (29) ja Saart (29) kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ning usalduse kuritarvitamises. Lisaks süüdistab prokurör Viisitamme altkäemaksu võtmises ning Kinki (54) altkäemaksu andmises, vahendas

ERR.ee

.



Süüdistuse järgi andis praegu Tänavapuhastuse ASi juhtiv Kink 2006. aasta kevadel Viisitammele 29 500 krooni altkäemaksu, et Viisitamm eelistaks temaga seotud ettevõtteid hankemenetlustes ning rikuks riigihangete läbiviimise nõudeid.



Süüdistuse kohaselt suunas Viisitamm kahel korral Pärnu tänavate puhastuse hanked Kingiga seotud ASile Baltifalt. Samuti avaldas ta spordihalli ehitamise eelläbirääkimistega pakkumisel Arco Ehitus OÜ ja Gustaf ASi pakkumised nende konkurentfirmale OÜ Steniard, märkis süüdistus.



Süüdimõistmisel altkäemaksu andmises või võtmises võib kohus määrata ühe- kuni viieaastase vangistuse.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles