Viisitamm ei tunnista altkäemaksu võtmist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja abilinnapea Simmo Saar kohtusaalis.
Endine Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja abilinnapea Simmo Saar kohtusaalis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohtus täna alanud protsessil ei tunnistanud Pärnu keskerakondlasest ekslinnapea Mart Viisitamm end ligi 30 000 krooni suuruse altkäemaksu võtmises süüdi.


Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman avaldas süüdistuse ning pärast seda ütles Viisitamm (29), et ei tunnista end süüdi. Oma süüd eitasid ka Pärnu endine abilinnapea Simmo Saar (29) ja ärimees Vello Kink (54).



Prokurör Keeman süüdistab Viisitamme ja Saart kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ning usalduse kuritarvitamises. Lisaks süüdistab prokurör Viisitamme ka altkäemaksu võtmises ning Kinki altkäemaksu andmises.



Kohus uuris tänasel istungil mitmeid kirjalikke tõendeid. Protsess jätkub neljapäeval ja reedel, mil kuulatakse tunnistaja ütlusi ning uuritakse kirjalikke tõendeid, ütles maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu ERRi uudisteportaalile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles