Eesti riik sportlastelt kinki ei saanud

Enn Hallik
, Vancouver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti murdmaasuusatamise teatemeeskond pani Vancouveris viibivad Eesti ajakirjanikud kolleegide ees punastama. Fotol number 8 all sõitev eesti koondise avavahetuse sõitja Algo Kärp.
Eesti murdmaasuusatamise teatemeeskond pani Vancouveris viibivad Eesti ajakirjanikud kolleegide ees punastama. Fotol number 8 all sõitev eesti koondise avavahetuse sõitja Algo Kärp. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Kolmapäeval Vancouveri Eesti kirikus Eesti riigi aastapäeva jumalateenistus. Laupäeval on esinduslikus restoranis kohalike ja olümpia puhuks Vancouverisse sõitnud eestlaste aastapäevaball. Sportlastelt oodati oma riigi tähtpäeva puhul head või siis vähemalt tublit esinemist, paraku nemad oma riigile kingitust teha ei suutnud.


Tiiu Nurmberg libises mäesuusatamises osa distantsi läbimisest väsinud jalalt ja kanti katkestajate kirja, Eesti murdmaasuusatamise teatemeeskond pani meie ajakirjanikke kolleegide ees punastama.



Eesti teatemeeskond ei ole veel mitte kunagi jäänud tiitlivõistlusel viimaseks, Eesti mehed ei ole veel kunagi kaotanud võitjale nii palju nagu nüüd, koguni üle kuue ja poole minuti.



Tavalisel võistlusel hakanuks kohtunikud end viimast oodates koju sättima, olümpial oodati viimast ehk seekord siis eestlasi, et saaks medalimeeste lilletseremooniaga pihta hakata.



Otsa tegi esimeses vahetuses lahti Algo Kärp, kes suutis 3,3 kilomeetrit teistega koos sõita, sai siis kapitaalse “haamri” ja kaotas Jaak Maele vahetust üle andes liidrile kaks minutit. Mae, kelle põhidistants 50 kilomeetrit klassikat, on pühapäeval, end mõttetult ribadeks rebima ei hakanud, kasutas teatevõistlust pigem treeninguna ja kaotas liidrile veel minuti. Kuid tõstis Eesti eelviimaseks. Kohe-kohe väidetavalt tippmeeste sekka astuv Aivar Rehemaa andis liidritele ära veel minut kakskümmend ja ankrumees Kaspar Kokk koguni kolm minutit.



Aastapäevakingi (küll juba järgmise päeva numbri sees) said vaid need Eesti hokisõbrad, kes Kanada poolt olid ja öösel teleri ees maldasid istuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles