Juhtkiri: Raskel ajal loodusele appi

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Üsna tülikad ilmaolud ei muserda ainult inimesi, vaid põhjustavad ebamugavusi looduselegi. Kui metsloomade toitmisest on aastate jooksul kujunenud meeldiv traditsioon, siis Eesti veekogude elanike päästmise aktsioone pole põhjust olnud sageli ette võtta. Veebruaris selgus, et Pärnumaal on hapnikusisaldus kriitiline Ermistu ja Tõhela järves ning lood pole kiita Kaisma Suurjärveski.


Kõik algsed mõõtmistulemused ei pruugi ehk praegu punktipealt tegelikkusele vastata, kuid probleem on olemas ja inimene peab loodusele appi minema.



Ermistut, Tõhelat ja Kaisma Suurjärve ähvardab ummuksisse jäämine, mis omakorda avaldab mõju kogu keskkonnale.



Loodus elab muidugi oma elu ja peab hakkama saama paratamatu traagikagagi, kuid arvestades, kui palju on inimesed püüdnud halval moel loodust oma tahte järgi kujundada, on igati õigustatud sekkumine õilsal eesmärgil.



Sekkumine kõnealuste järvede elu päästmiseks, vältimaks kõige hullemat, on paratamatu. Siinkohal väärivad tunnustust harrastuskalurid ja muud Pärnumaa loodusest hoolivad inimesed, kes on nõus panustama oma aega ja raha, et järved ummuksiohust päästa.



Pärnu Postimees kiidab neid, kes on ette võtnud Pärnumaa järvede aitamise, ning kutsub üles võimalusel veidi rahalist abigi andma. Kaisma Suurjärve päästmist veab MTÜ Järvemaastik ja nende ettevõtmise toetuseks on avatud arveldusarve 221022907232, märgusõnaks “Järveabi”. Sama märgusõna kasutades saab toetada Tõhela ja Ermistu järve eest hoolitsejaid (arveldusarve 10902009839001).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles