Nii haigestumiste kui vaktsineerimiste arv väheneb

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Ants Liigus

“Haigestumiste arv väheneb järk-järgult,” möönis terviseameti Lääne talituse epidemioloogiainspektor Vaike Suviste.


Näiteks 15.-19. veebruarini põdes Pärnumaal ülemiste hingamisteede katarri 163 inimest, neist lapsi 73. Grippe diagnoositi kahel täiskasvanul. Aga 22.-26. veebruarini haigestus hingamisteede katarri 142, neist lapsi 75. Gripidiagnoos pandi ühele täiskasvanule. “Seagrippi haigestunuid ei olnud Pärnumaal kummalgi nädalal, “ märkis Suviste.



Terviseameti Lääne talituse epidemioloogiaspetsialisti Kadri Juhkami teatel vähenes  seagripi ehk uut tüüpi gripi vastu vaktsineerijate arvgi.



“Kui jaanuaris vaktsineeriti 3226 soovijat, siis veebruaris oli neid 1232. Terviseametis on alles 8850 doosi uue gripi vastast vaktsiini ja meile teadolevalt on seda arstidelgi veel,” rääkis Juhkam.



Praegu ei ole Juhkami sõnutsi vaja muretseda vaktsiinidooside ülejäägi pärast. “Meil on kaht sorti vaktsiini, ühe realiseerimisaeg lõpeb ära küll käesoleva aasta septembris, kuid vaktsineerimise õige aeg sügiseks ongi augustikuu. Teisel seagripivaktsiinil lõpeb kasutusaeg alles tuleva aasta septembris,” selgitas Juhkam.



Lõplik ülevaade arvandmetega vaktsineerimise kohta Pärnumaa perearstikeskustes laekub terviseameti Lääne talitusele aprilli lõpus, kui saab otsa  vaktsineerimisperiood. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles