Sulev Alajõe: Pärnu koolivõrgu muutmisest

Sulev Alajõe
, lapsevanem, Pärnu 1. keskkooli vilistlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Alajõe.
Sulev Alajõe. Foto: PP

Kui haridussüsteemi arengukava koostati, ei pööratud koolivõrgu muutmisele ilmselt piisavat tähelepanu lootuses, et küllap saab ikka vanaviisi edasi. Nüüd on avastatud, et volikogu on otsustanud ja otsuseid viiakse ellu.

Rahulolematud unustavad üht kooli kaitstes ära teised koolid ja alaväärtustavad tahtmatult neid Ülejõe, Hansa- ja Vene gümnaasiumi õpetajaid, kes suurepärast tööd teevad. Esinetakse dogmaatiliste seisukohtadega, justkui saab muudatus kaasa tuua praegusega võrreldes ainult halvema tulemuse ja nagu oleks mõnes koolis saavutatud selline “vaimsus”, millest paremini kindlasti ei saa.

Kui lehest saab järjepanu lugeda lammutamisest ja lõhkitõmbamisest, kütab see veelgi vastumeeleolusid üles. Praegusi samme on koguni võrreldud punavõimuga, unustades, et just Nõukogude Liit tõi Eestisse keskkooli mudeli, pannes ealt ja õppekorralduselt sobimatud 7- ja 17aastased ühte mammutkooli. Sõjaeelses Eestis ja üheski arenenud lääneriigis täistsüklikoole pole. Püüaks rahumeelselt vaagida, mis on õpilaste ja Pärnu(maa) arengu huvides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles