Keskkonnahariduse huvilisi jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) keskkonnaprogrammi taotlusvooru laekus 674 taotlust, millest poole moodustavad keskkonnateadlikkuse projektid, taotlustega kokku küsitav toetus on 363,8 miljonit krooni.


KIKi Pärnumaa esindaja Piia Eller ütles, et maakonnast esitati tänavu esimese vooru keskkonnaprogrammi 40 taotlust, milles KIKilt küsitakse 12,65 miljonit krooni.



KIKi keskkonnaprogrammi üksuse juht Heiko Põdersalu möönis, et mitmes maakonnas korraldatud infopäevadel tutvustati ennekõike hariduse valdkonnas toetatavaid tegevusi ja raha taotlemise tingimusi ning sellest tulenevalt valitsebki suur huvi keskkonnahariduse vastu, hoolimata majanduslangusest.



Siiski on taotletavad toetussummad varasemaga võrreldes väiksemad, tehakse pisemaid, väiksemat omaosalust nõudvaid investeeringuid ja suured projektid lükatakse tulevikku.



KIK kontrollib taotluse vastavust rahastamiskorrale ja edastab nõuetele vastanud taotlused keskkonnaministeeriumile hindamiseks. KIKi nõukogu teeb otsuse esimese vooru taotluste rahastamise kohta suvel. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles