Lapsed tõid raamatukogu tähepildinäitusele 100 pilti

, Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kesklinna lasteaia tähepildid. Headel mõtetel aitas paberile jõuda õpetaja Marge Vask.
Pärnu Kesklinna lasteaia tähepildid. Headel mõtetel aitas paberile jõuda õpetaja Marge Vask. Foto: Pärnu keskraamatukogu

Pärnu keskraamatukogu lasteosakonna korraldatud tähepiltide näitusele saadeti sadakond joonistust.

Keskraamatukogu lasteosakond kutsus lapsi tähepilte joonistama. Isikupärane pilt valmis oma eesnime esitähega sõnu otsides ja neid tasapisi paberile joonistades. Omapäi tegutsevate tähekunstnike kõrval lõid kaasa terved lasteaiarühmad ja tubli kooliklassgi. Loomingulise tuhinaga tehtud tähepilte saab vaadata oktoobri lõpuni.

Ilmselt võib iga näitusel osaleja nüüd kibekähku enda jaoks tähtsa tähega sõnu nimetada. Raamatukogus pilti joonistanud lapsed kasutasid võimalust ja uurisid raamatute abiga välja endatähelised mandrid, loomad, linnud ja muud tähtsad asjad. Vahest kujundas just sellele näitusele oma esimese tähe tulevane šriftimeistergi, olgu tema töövahendiks tulevikus pealegi nutimasin.

Mitmes formaadis ja stiilis tööd on lasteosakonnas eksponeeritud mitmesugustel pindadel. Oma pilti koos vanemate või sõbraga vaatama tulev joonistaja saab ehk pisut otsimispõnevust tunda, aga oma koha näitusel on leidnud iga lapse pilt.

Kümnele üksikjoonistajale toob loosiõnn magusa auhinna. Näitusel osalenud lasteaiarühmadele ja kooliklassile läkitab raamatukogu karukäpatempliga tänukirja ja raamatu.

Tublid joonistajad ja tähetundjad olid Kesklinna, Mai, Kellukese ja Tralli lasteaia lapsed.

Näitust aitasid teha ka juba teist aastat koolitarkust koguvad ja seeläbi laiema silmaringiga Pärnu ühisgümnaasiumi lapsed õpetaja Merike Rahtma klassist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles