Hansapäevadel osalemist on kinnitanud 64 linna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansapäevad Pärnus.
Hansapäevad Pärnus. Foto: Urmas Luik

1. märtsil lõppes hansalinnade esinduste registreerimine Pärnus toimuvatele rahvusvahelistele hansapäevadele. Tähtaegselt on registreerunud kokku 64 linna esindused Saksamaalt (28 linna),  Hollandist (15), Venemaalt (8), Eestist (4), Poolast  ja Lätist (3), Norrast, Soomest ning Leedust (1).


„Kindlasti ei ole nimekiri veel lõplik. Seda näitab, et viimase nädala jooksulgi oleme registreerinud kümmekonna linna osalemise,“ märkis rahvusvaheliste hansapäevade produtsent Jana Moosar.



Hansamessile Pärnu südalinnas püstitatakse 28 linna tutvustustelgid, milles on festivalikülalistel võimalik uudistada linnu tutvustavate materjalidega, iseloomuliku käsitöö ning suveniiridega, loomulikult ka söögi- ja joogipoolisega.



Hansalinnade ametlike delegaatide seas on arvukalt linnapäid, kohalike esinduskogude esimehi ning liikmeid, turismi-, kultuuri- ja haridusinimesi. Peale selle on linnadel kaasas kultuurigrupid, kes toovad festivalilavadele tervitusi 14 hansalinnast. Esindatud on nii rahvamuusika, vokaalansamblid, džässmuusikud kui puhkpillikoosseisud.



Noortehansa kogunemisele Pärnus on registreerunud 40 noort Venemaalt, Saksamaalt, Norrast, Hollandist ja Eestist.



Hansalinnade professionaalsete kunstnike näitusprojektis „HansaReisikohver“ osalevad kunstnikud Saksamaalt, Hollandist, Poolast, Rootsist, Lätist, Venemaalt ja Eestist.



Tänaseks on Pärnu rahvusvahelistele hansapäevadele registreerunud 24 välisajakirjanikku.



30. rahvusvahelised hansapäevad toimuvad 24.-27. juunil Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles