Koolipäeva pikkuse paneb paika bussiring

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Eks need peened ajad tule üle elada, väga lennukaid ja suuri plaane teha ei saa," ütleb Varbla põhikooli direktor Urmas Reinfeldt fuajees vallabussi aega parajaks tegijate keskel.
"Eks need peened ajad tule üle elada, väga lennukaid ja suuri plaane teha ei saa," ütleb Varbla põhikooli direktor Urmas Reinfeldt fuajees vallabussi aega parajaks tegijate keskel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Varbla vallakoolis hakkas vallasekretärist õpetaja lastele a-d ja b-d pähe ajama samal 1857. aastal, mil papa Jannsen Perno Postimehhe toimetamisega alustas. Sestpeale on siin külas järjepidevalt kooliharidust antud ja kevadel on lendu lasta tosin lõpetajat.


"Kui nad oma argielus hakkama saavad, on see suur rõõm. Ja suur rõõm on ka siis, kui õpilane oma hinde korda saab." Nii lihtsate sõnadega räägib Varbla põhikooli direktor Urmas Reinfeldt. Mees, kes tahtis Tartus agronoomiat õppida, läks aga klassivennaga Tallinnasse, sai pedagoogilisse instituuti sisse ja lõpetas selle 1980. aastal. Õpetajaametist unistanud klassivend, muide, kõrgkoolidiplomini ei jõudnud.



Direktor Reinfeldt annab Varbla valla ainsas, 73 õpilasega koolis füüsikat ja keemiat ja õpetab arvuteid tundma. Sõidab iga tööpäeva hommikul naabervallast Tõstamaalt kohale ja õhtul tagasi ega arva paarikümnekilomeetrist vahemaad ajakulukaks.



Õpilaste koolipäeva alguse ja lõpu määrab valla- ja liinibussi sõiduplaan, kaugemad lapsed tulevad tundi üle 20 kilomeetri tagant ja naabermaakonnastki, sest Läänemaal Vatlas on ainult algkool.



Sügisest on omapärase arhitektuuri ja sel sajandil valminud koolihoonega sama katuse all lasteaiamudilased, seega on paljudel suurtel ja väikestel õdedel-vendadel sama tee tulla-minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles