Kihnu Virve tuuri korraldaja on võlgu üle poole miljoni

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve pereansamblil on suvetuuri eest saamata 78 000 krooni.
Kihnu Virve pereansamblil on suvetuuri eest saamata 78 000 krooni. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Urmas Varris ja tema osaühing Ferdinand korraldas Kihnu Virve nime kasutades üle-eestilise tuuri ja kadus koos rahaga, jättes artistidele maksmata üle poole miljoni krooni esinemistasusid.


Kihnu Virve pereansamblile läinud suvel kontserttuuri organiseerinud Varris on saare naistele püünele astumise eest  võlgu 78 000 krooni, vahendas Kanal 2 uudistesaade Reporter.

Ansambli manager maksab küll tasahaaval kokkulepitud raha CDde ja DVDde müügist, aga see on ka kõik, mida Kihnu Virve ja tema ansambel Varrise käest saab.

Varrise sõnutsi suudab ta võlast tasuda ainult osa, aga kindlasti mitte täissummat. “Tunduvalt tähtsam on see, et enne saaksid raha kätte need, kes reaalselt tööd tegid. Turvafirmaga on natuke klattida,” selgitas Varris Kihnu Virve pereansambli suvetuuril tekkinud võlasummade tasumise prioriteete.

Varris ei eita, et esinejadki tegid tuuril tööd. “Esinejad on ka midagi saanud,” leidis Varris. “Rahvas tuleb vaatama esinejat, mitte kõlarit. Meil olid päris suured honorarid kokku lepitud, aga oleme saavutanud teatud kompromisse.”

Varris on võlgu ka teistele ansamblitele, kes Kihnu Virve suvetuuril osalesid. Audru Jõelaevanduse Pundile on tuuri korraldaja võlgu 219 00, Untsakatele 178 000, Zetodele 120 000, Kihnu naistele 78 000 ja Olavi Kõrrele 44 000 krooni. Kokku on Varris jätnud esinejatele maksmata seega 639 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles