Jäätmeveost loobumist tuleb põhjendada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pürgikonteinerid.
Pürgikonteinerid. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnavolikogu võttis täna vastu Pärnu uue jäätmehoolduseeskirja, mille järgi vabastatakse prügiveolepingust üksnes need majaomanikud, kes suudavad linnavalitsusele tõestada, et nad jäätmeid ei tekita.


“Kui keegi näiteks suvel linnas ei ela ja tal jäätmeid ei teki, vabastatakse ta jäätmeveo kohustusest,” ütles abilinnapea Romek Kosenkranius.



Kui jäätmeveolepingut pole sõlmitud, arvestatakse prügi tekkimise mahuks eramus 140 ja korteris 30 liitrit. Eramud ja kuni kaheksa korteriga elamud peavad segaolmejäätmeid ära andma vähemalt korra kuus, kaheksa või enama korteriga elamud korra nädalas.



Eeskiri kehtestab jäätmeveoga hõlmatud jäätmete teenustasu piirmäärad. Segaolmejäätmeid täis kuni-50 liitrise kilekoti äravedamise eest ei tohi küsida üle 50 krooni. Kuni 140-liitrise segaolmejäätmete konteineri tühjendamise piirhinnaks on 70, kuni 240-liitristel konteineritel 85, kuni 360-liitristel konteineritel 100, kuni 600-liitristel konteineritel 125, kuni 800-liitristel konteineritel 145, kuni 1500-liitristel konteineritel 225, kuni 2500-liitristel konteineritel 350 ja kuni 4500-liitristel konteineritel 575 krooni.



Suurjäätmete veo piirmäär on 500 krooni, biolagunevate aia- ja haljastusjäätmete veo piirmäär 150 krooni kuupmeetri kohta.



Kuni 50-liitrise vanapaberit ja kartongi täis kilekoti äraandmise eest ei või võtta üle 25 krooni. Vanapaberikonteinerite tühjendamise piirhindadeks on kuni 240-liitristel konteineritel 35, kuni 600-liitristel konteineritel 55, kuni 800-liitristel konteineritel 70, kuni 2500-liitristel konteineritel 150 ja kuni 4500-liitristel konteineritel 300 krooni.



Täpsed hinnad selguvad siis, kui linn on korraldanud jäätmeveokonkursi. Pärnu on jaotatud kaheks veopiirkonnaks: vasak- ja paremkallas.



Kodumajapidamises tekkinud ohtlikud jäätmed (värvid, olmekemikaalid, patareid, akud, ravimid, päevavalguslambid jne) saavad jäätmetekitajad tasuta anda jäätmete kogumispunkti.



Pakendeid ja pakendijäätmeid peavad tasuta tagasi võtma kauplused, teavitades tagastamise kohast müügikohas nähtavale kohale seatud kirjaliku teatega. Pakendijäätmete tagastamise koht ei või müügikohast olla kaugemal kui 500 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles