Keskkonnaminister käis Pärnumaa murekohti kuulamas

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi (esiplaanil) viibis täna Pärnus maavanem Andres Metsoja kutsel, et kohapealses arutelus leida lahendusi maakonnaga seotud murekohtadele.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi (esiplaanil) viibis täna Pärnus maavanem Andres Metsoja kutsel, et kohapealses arutelus leida lahendusi maakonnaga seotud murekohtadele. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi viibis täna Pärnus maavanem Andres Metsoja kutsel, et kohapealses arutelus leida lahendusi maakonnaga seotud murekohtadele.


Teemade ring, millesse minister maavanema kabinetis pühendati, kätkes Tammiste lasteaia ehituse asukohta Sauga vallas, Tahkuranna valda plaanitava golfiväljaku arendusprojekti, Sindi paisu ning Via Baltica laienduse probleeme.



Arutelul osalesid Sauga ja Tahkuranna valla esindajad, Urvo Martens OÜ Golferist, maavalitsuse planeeringuasjatundjad.    



Tammiste lasteaia asukoha otsustas Sauga valla volikogu üleeile, kauaoodatud asutus kerkib Susivälja kinnistu Susiotsa katastriüksusle, sest järjekorras ootab üle 80 mudilase ja ehitamisega peab vald alustama. Keskkonnaministeerium peab aga menetlema valla soovi saada sinna juurde sotsiaalmaad.



Viis aastat tagasi OÜ Golferi alustatud arendusprojekti järjekordne plaane tõkestav känd on rannaala ehituskeeluvööndi muutmine, otsuse peab tegema keskkonnaamet.



Olenemata sellest, kes on Sindi paisu omanik, tuleb tagada seal kalade läbipääs tammist. “Ekspertuuringute võrdlused käivad, kui kokkulepe saadakse, siis riik selle ka omandab,” mainis keskkonnaminister.



Rahvusvahelise maantee Via Baltica teekoridori valikul tuleb arvestada Natura aladega ja nagu minister ütles, vaielda omavalitsustega, kust on võimalik tee läbi viia.



Pärastlõunal tutvus Tamkivi Pärnumaa 2009. aasta suurima tööandja, vooditekstiile valmistava AS Wendre vabrikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles