Seda lapsed ostaksid!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viieaastasele Arturile maitseb hästi kõik, mis on magus, näeb isuäratav välja ja on ligitõmbavalt pakendatud.
Viieaastasele Arturile maitseb hästi kõik, mis on magus, näeb isuäratav välja ja on ligitõmbavalt pakendatud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Viieaastane Artur nimetab oma lemmikmaiustuseks Kinder Surprise’i üllatusmuna, aga pulgakommidki maitsevad talle hästi. Või õigupoolest kõik, mis on magus, näeb isuäratav välja ja on ligitõmbavalt pakendatud.


Artur ei ole erand, sest lapsevanemate seas korraldatud küsitluse järgi selgusid laste lemmikmaiustused, mille edetabelisse mahuvad üllatusmuna ja pulgakommi kõrval näiteks kohukesed, Actimel, kamapallid ja maisipulgad.



Pärnu Postimees palus populaarsete maiustuste koostist kommenteerida raamatu “Saladuslikud E-ained meie igapäevatoidus” autoril Angelika Erinil, kelle meelest on toodetes liiga palju hüdrogeenitud taimseid rasvu, suhkrut ja sünteetilisi aineid.



Seda, kuidas liigne kommilembus ja kreenis toitumine lapse tervisele mõjub, selgitab homses Pärnu Postimehes Pärnu haigla lasteosakonna juhataja Reet Aas.



Loe pikemalt homse Pärnu Postimehe paberväljaandest!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles