Ettevõte soovib rajada tuulikuid Arumetsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator.
Tuulegeneraator. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Häädemeeste vallavalitsusele laekus detailplaneeringu algatamise taotlus, et püstitada tuulikud Arumetsa külla.


Green Energy Systems OÜ esitas taotluse detailplaneeringu algatamise kohta Liiva ja Arumetsa kinnistule eesmärgiga püstitada kolm tuulikut ning ühtlasi jagada Liiva kinnistu kolmeks ja Arumetsa kinnistu kaheks katastriüksuseks.



Taotlusele olid lisatud eksperthinnang kavandatavate elektrigeneraatorite mõjust linnustikule, mürataseme ja varjude ulatuse ja kestuse hinnang.



Pärnu maavalitsus ja keskkonnaamet olid Green Energy Systemsi taotluse suhtes seisukohal, et tuuleparkide rajamine tuleks lahendada esmalt maakondlikult, käimasoleva maakonna teemaplaneeringuga. Sel juhul saaks arvesse võtta kõigi tuuleparkide koondmõju.



Taotlust tutvustati sel nädalal Häädemeeste vallavolikogus, mis kaldus samuti teemaplaneeringu äraootamise poole. Vallavolikogu sel korral veel detailplaneeringu algatamise või mittealgatamise otsust vastu ei võtnud. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles