Ökokratt innustab koolinoori ja üliõpilasi müra uurima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio ja trummid - lärmi annab teha mõlemaga.
Raadio ja trummid - lärmi annab teha mõlemaga. Foto: Urmas Luik

MTÜ Ökokratt on välja kuulutanud müra uurimustööde konkursi, et teadvustada müra kahjulikku mõju tervisele ja loodusele ning selle ennetamise võimalusi.



Uurimustöö tuleb esitada hiljemalt 1. septembriks. Parimad uurimistööd selgitatakse välja 30. septembriks. Võitjaid premeeritakse kokku 5000 krooni ulatuses, esemeliste auhindadega premeerib OÜ Coomor Kaubandus osalejaid 6000 krooni ulatuses. Uurimustööle, mis käsitleb kõrvaklappe, on eripreemia – Sennheiseri elektrooniliselt müra summutavad kõrvaklapid.



Konkursil võivad osaleda nii koolinoored kui üliõpilased. Parimad tööd kannavad autorid ette 21. oktoobril keskkonnamüra konverentsil Tallinna tehnikaülikoolis, kus esinevad keskkonnamüra uurijad Saksamaalt, Rootsist, Soomest ja spetsialistid Eestist.



Konkursile oodatakse uurimustöid, kus noored kirjutaksid oma kokkupuudetest häiriva müraga. Oma kogemustest müra vastu võitlemisel või hoopis müra kannatamisel, müra mõjust suutlikkusele ja sooritusvõimele. Näiteks kas müra ja milline müra on seda kasvatanud või kahandanud.



Konkursiga soovitakse panna noori mürale tähelepanu pöörama ja aru saama müra olemusest, et nad suudaksid teha teadlikke valikuid liigse müra vältimisel.



Täpsemat infot konkursitingimuste kohta MTÜ Ökokratt veebilehelt www.okokratt.ee.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles