Raskeveokid murravad Lille tänava maju

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Ehitajate teed korrastava AS Koger & Partnerite otsus suunata liiklus tööde ajaks Lille tänavale seab ohtu tänavaäärsed majad.
Pärnus Ehitajate teed korrastava AS Koger & Partnerite otsus suunata liiklus tööde ajaks Lille tänavale seab ohtu tänavaäärsed majad. Foto: Ants Liigus

Pärnus Ehitajate teed korrastava AS Koger & Partnerite otsus suunata liiklus tööde ajaks Lille tänavale seab ohtu tänavaäärsed majad.


“Majad vapuvad, juba on tekkinud praod, nõud klirisevad riiulites,” kirjeldas üks Lille tänava elanikest seda, mis toimub, kui raskeveokid akendest kahe meetri kauguselt mööda vuravad.



Pärnu abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi pakkus linnavalitsus ehitajale välja, et nood suunaksid liikluse Savi tänavale. Tõsi, klausliga, et pärast remonttööde lõppu peaks ehitusfirma Savi tänavagi korda tegema.



“Seal on praegu juba auke päris palju, me oleks tahtnud, et nad oleks need augud ära täitnud,” märkis ta.



Kosenkraniuse hinnangul on säärane nõudmine igati õigustatud, kuna Savi tänav ei ole ehitatud transiitliikluseks, seetõttu ei peaks niigi kehv teekate säärasele koormusele vastu.



Koger & Partnerid linnavalitsuse hüva nõuga päri ei olnud, viies liikluse 10. märtsil Ehitajate tee kõrval Lille tänavale.



Selle otsusega on ehitaja võtnud endale Kosenkraniuse väitel teadliku riski, et mõni majaomanik võib pragunenud fassaadi tõttu nende vastu nõude esitada.



“Ning majade remontimine võib tunduvalt kallimaks minna kui teelappimine,” hoiatas abilinnapea.



Koger & Partneritelt ei õnnestunud toimetusel kommentaare saada, kuna projektijuht Toomas Kariler keeldus Pärnu Postimehega suhtlemast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles