Juhtkiri: Koolireformi paralleelsed sirged

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Emotsionaalselt kohati ülekeevas arutelus Pärnu koolivõrgu tuleviku üle hakkavad silma piltlikud võrdlused. Näiteks selline, et üks räägib aiast, teine aiaaugust. Samamoodi võib linnavalitsuse ja ühisgümnaasiumi suhtlust võrrelda kahe paralleelse sirgega: pikenda palju tahes, lõikumispunkti ei tule. Teisisõnu: praktiliselt olematu laiapõhjalise arutelu ja selgitustöö tõttu on vähe lootust, et linnavalitsus suudaks kunagi anda koolirahvale ammendavaid vastuseid.

Pärnu Postimehe arvates jääb kogu vaidluse keskseks küsimuseks üks: miks toodi muudatuste ellu rakendamine aasta võrra ettepoole?

Kõik ülejäänu – kiirustamine, õpetajate-õpilaste ebakindlus tuleviku ees jms – taandub eelmises lauses esitatud küsimusele. Kõik hariduseluga kokku puutunud inimesed teavad, et kui kool suletakse, osutub selle avamine tulevikus veelgi raskemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles