Žürii kiitis Liivi-konkursi kõiki esinejaid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Liivi mälestuskivi Tartus.
Juhan Liivi mälestuskivi Tartus. Foto: Ain Protsin / Postimees

Ülelinnalisel Juhan Liivi luulekonkursil võistelnute seast valis žürii Alatskivile lõppvõistlusele Pärnu linna esindama Koidula gümnaasiumi 5. klassi õpilase Anti Holger Mutiku, Marge Kanniste õpilase.


Teist aastat Liivi-konkurssi võõrustanud Rääma põhikoolis astus võistlustulle 17 osalejat 4.-11. kassini, kel tuli esitada Juhan või Jakob Liivi luuletus ning Juhan Liivi auhinna laureaadi proosapala.



Kaheliikmeline žürii, Pärnu Endla teatri näitleja Helle Kuningas ja Tiina Tõnismäe Kunstide majast, leidis, et Liiv autorina on esitamiseks raske, ja kiitis kõiki linnavooru pääsenuid, kes selle ülesandega hästi toime tulid. Pärnut esindama valitud Anti Holger Mutik võitis žürii südame väga südamliku, emotsionaalse ja veenva esitusega.



Eraldi märkis žürii ära kõige noorema, Valeria Maltseva emotsionaalse ja eakohase esituse, tunnustas Sirli Algot kui südamega lugejat ning tõstis esile Aron Sobiku ja Liisbeth Kirsi etteasted.



Konkursil astusid üles Sirli Algo, Eliis Otter ja Anti Holger Mutik Koidula gümnaasiumist, Aron Sobik Hansagümnaasiumist, Taniel Liik Ülejõe gümnaasiumist, Anna Dudkina ja Valeria Maltseva Vene gümnaasiumist, Liisbeth Kirss ja Lizette Vetik Kuninga tänava põhikoolist, Mihkel Tomber ja Helo Liis Soodla Vanalinna põhikoolist.



Enim võistlejaid olid ette valmistanud konkursi korraldanud Rääma põhikooli õpetajad Heli Buht, Pille Veber ja Milvi Mihhels. Rääma koolist võistlesid Mairo Mitt, Anita Kuldsalu, Henrik Tomson, Ragne Õitspuu, Merili Andla ja Artur Heinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles