KÜSK toetab viit Pärnumaa ettevõtmist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleõppe kulude hüvitisavalduse esitamise tähtaeg on 3. detsember.
Keeleõppe kulude hüvitisavalduse esitamise tähtaeg on 3. detsember. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kodanikuühiskonna Sihtkapitali (KÜSK) projekti “Kogukonnaelu ja koostöö arendamine” viimasesse taotlusvooru esitati 74 taotlust, neist üheksa Pärnumaalt ja rahastuse sai viis töökava (vt www.kysk.ee).


KÜSKi nõukogu otsusega jagati kogukonnaelu ja koostöö arendamiseks ligi 3,5 miljonit krooni, millest seitsmendik ehk veidi üle poole miljoni krooni jaguneb Pärnumaalt sõelale jäänud ettevõtmiste vahel.



Pärnumaalt esitatud projektidest said toetuse järgmiste mittetulundusühingute ettevõtmised: rahvusvähemuste liit Raduga “Minu Eesti riik, meie Pärnumaa” 125 000 krooni, rahvakultuuri keskseltsi “PRAKS Pärnumaa kultuuri heaks” 116 678 krooni, MTÜ Kolm Küla “Kool meid ühendab” 34 775 krooni, Raeküla seltsi “Raeküla Vanakooli keskus – regionaalselt ja rahvusvaheliselt tunnustatud arenduskeskus” 199 718 krooni ja Soometsa külaselts projektile “Häädemeeste hääd külad” 94 102 krooni.



Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse konsultant mittetulundusühingute valdkonnas Krista Habakukk märkis, et tehnilises voorus langesid välja programmi tingimustele ja nõuetele mitte vastanud taotlused.



Kodanikuühenduste tegevusvõimekuse programmi piirkondlikku taotlusvooru esitati enim taotlusi, 17, Harju maakonnast. Saare- ja Lääne-Virumaa konkursil ei osalenud ja Pärnu maakonnaga võrdselt ehk 9 taotlust esitati KÜSKi nõukogule Viljandi maakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles