Keskerakond süüdistab Toomas Kivimägit valetamises

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi kasutuses on ametiauto Volvo S 80.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi kasutuses on ametiauto Volvo S 80. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Keskerakonna Pärnu piirkond süüdistab Pärnu linnapead Toomas Kivimägit ETV otsesaates valetamises, sest Kivimägi nimetas eelmise linnapea Mart Viisitamme isiklikku autot Keskerakonna autoks.


Teisipäeva õhtul ekraanil olnud saates “Vabariigi kodanikud” põhjendas Kivimägi endale ametiauto liisimist sellega, et eelmise linnapea kasutuses olnud sõiduautot oli juriidiliselt väga keeruline üle võtta.

“See oli Keskerakonna auto lausa, nii et see oli väga keeruline kombinatsioon ja ma arvan, et mitte ühelgi tingimusel ei oleks Keskerakond olnud nõus mulle seda autot edasi liisima,” vastas Kivimägi saatejuhi Arne Rannamäe küsimusele selle kohta, miks Pärnu uus linnapea juba ametisoleku esimeste kuude jooksul ametisõitude tegemiseks Volvo S80 rentis.

Viisitamm on oma järeltulija avaldusest üllatunud. “Selles mõttes ei saanud Kivimägi tõesti minu kasutuses olnud autot endale võtta, et auto ei kuulunud Pärnu linnale, vaid liisingufirmale, kellelt mina seda eraisikuna liisisin,” kommenteeris Viisitamm.

Viisitamme sõnul tekitas Kivimägi poolt otsesaates väljaöeldu elavat diskussiooni Pärnu linnavolikogu keskfraktsiooni liikmete seas, kes koosolekul sel teemal fraktsiooni esimehele küsimusi esitasid.

“Et ma tõesti ei tea, miks Kivimägi niimoodi väidab, otsustas üks meie fraktsiooni liige teha linnapeale arupärimise, mille tulemusena ehk selgub põhjus, miks praegune linnapea järjekordselt avalikkusele valeteavet esitas,” sõnas Viisitamm.

Kivimägi ametiauto rent, kütus jms lähevad maksumaksjale maksma pea 9000 krooni kuus. Viisitamm kasutas isiklikku autot, mille kulusid kompenseeris linnavalitsus kuni 6000 krooni ulatuses.

Toomas Kivimägilt endalt ei õnnestunud Pärnu Postimehel kommentaari veel saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles