Kohus kinnitas Pärnu Keskuse saneerimiskava

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskus.
Pärnu Keskus. Foto: Pärnu Postimees

Pärnu maakohus kinnitas Pärnu Keskuse omanikfirma OÜ Aida Partnerid saneerimiskava, mis võimaldab ehituskontsernil Nordecon International kaubakeskuse juhtimise üle võtta.


Saneerimiskava tugisammasteks on kaubakeskuse kõrval asuva parkimismaja lõpuniehitamine ja keskuse peal asuvate korterite mahamüümine.



Parkimismaja lõpetamiseks kuluks ligi 30 miljonit krooni. Linnavalitsus soovib arendajat neli miljonit krooni leppetrahvi ja miljoni parkimismaja sissesõidu rambi hoonestusõiguse tasuks. Parkimismaja esimesele korrusele on kavandatud Maxima toidupood.



Kaubanduskeskuse peal asuva 60 korteri viimistlemiseks kulub ligi 7,5 miljonit krooni. Korterite müügist loodetakse teenida vähemalt 43 miljonit.



Mõlema ehituse lõpetamiseks annab raha Nordecon International, kellest saab kaubakeskuse uus omanik.



Saneerimiskava jätab kaubanduskeskuse ja parkimismaja ehitamiseks laenu andnud UniCredit Pangale ja mõlemat maja ehitanud Nordecon Internationalile nende pandiõigused. Pangalaenu võtab üle Nordecon International, Aida Partnerite omanikfirmade pandiõigused lõpevad.



Võlausaldajad, kelle nõuete tagatiseks panti seatud ei ole, peavad osa rahast korstnasse kirjutama. Saneerimiskava järgi rahuldatakse kuni 10 000 krooni suurused põhinõuded täielikult ja ülejäänust viiendik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles