Reisitõrketeadete arv kasvas hüppeliselt

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennuväli.
Tallinna lennuväli. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Islandi vulkaanitolmupilve tõttu seisatud lennuliikluse tekitatud reisitõrkekahjude teadete arv kasvas viis korda, teatas Ergo Kindlustuse AS.


Tavapäraselt laekub kindlustusseltsile kuni viis reisikahju teadet päevas, kuid seoses lennuliikluse katkemisega oli teadete arv ühe päevaga 20 ringis. “Teadete arv kasvab tõenäoliselt lähipäevil veelgi,” prognoosis Ergo Kindlustuse ASi kommunikatsioonijuht Anu Vahtra-Hellat.



Kindlustusdirektor Andres Konsapi teatel on lennupiletite hüvitamine või asendamine lennufirmade ülesanne, kuid reisitõrkekindlustus korvab need kahjud, mida lennu- ja reisifirmad ei hüvita. “Kõikidel klientidel soovitame asenduslendude broneerimiseks või piletiraha hüvitamiseks kohe ühendust võtta kas oma reisikorraldaja või otse lennufirmaga. Need kahjud, mida lennu- ja reisifirma ei hüvita, kuuluvad hüvitamisele reisitõrkekindlustusega,” selgitas Konsap.



Konsap juhtis tähelepanu sellele, et reisitõrkekindlustus kaitseb vaid ootamatu ja ettenägematu sündmuse tõttu tekkinud kulude eest. “Praegu tasub reisiplaanidesse teha kohe korrektiive, et mitte tekitada endale selliseid lisakulutusi, mis kindlustuskaitse alla enam ei käi,” lausus Konsap.



Reisitõrkekindlustusega korvatavateks kahjudeks on reisil kasutamata jäävatele teenustele tehtud kulutused, näiteks majutusasutustele tehtud ettemaksed, edasilendude piletid, ostetud ekskursioonid ja kontserdipiletid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles