Harjumaalt leitud karupoeg viidi loomade turvakodusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev karupoeg ei ole juhtumiga seotud..
Pildil olev karupoeg ei ole juhtumiga seotud.. Foto: Ove Maidla.

Harjumaalt leitud nelja kuu vanune karupoeg toimetati Nigula loomade turvakodusse.


Praegu umbes nelja kuu vanune ning neli ja pool kilogrammi kaaluv karu toimetati Pärnumaal asuvasse Nigula metsloomade taastuskeskusesse Harjumaalt Uuri külast, kus ta oli ühe maja õuel kreegipuu otsa roninud, kirjutas Eesti Päevaleht.

Et emakarust polnud lähikonnas märki ja puu küljes turninud karu oli veel liiga väike, et iseseisvalt hakkama saada, kutsuti kohale veterinaar ja teavitati leiust keskkonnaametit. Seejärel toimetati karupoeg Nigula loomade turvakodusse.

Ajaleht kirjutas, et ilmselt oli karupoeg vahepeal inimese hoitud.

Nigula metsloomade turvakodu perenaine Kaja Kübar sõnas, et karu kasukas lõhnas hoopis teistmoodi kui vabas looduses kasvaval loomal ning karu oskas meisterlikult kausist süüa. "Ükski metsloom ei oskaks seda - nad hoopis kardaksid pudrukaussi," sõnas ta.

"Ju ehmatas keegi emakaru pesalt minema ja maha jäänud poeg või pojad võeti talveks koju," rääkis Kübar. "Nüüd, kui kevad käes ja lumi sulanud, lasti ta ilmselt tagasi metsa."

Et inimestega tuttav karu hoiaks loodusesse lastuna ilmselt edaspidigi inimeste lähedale, nähakse tema tulevikku vaid loomaaialoomana. Kübar lausus, et praegu on kõne all võimalus karu Elistvere loomaparki toimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles