Pärnu haigla küsib lastelt esmaabi eest raha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu lapsevanemad on hämmeldunud Pärnu haigla uuest poliitikast, et tänavu on hakatud traumapunkti sattunud lastelt küsima visiiditasu 50 krooni.


Visiiditasu esmaabi saanud lastelt kasseeritakse alates eelmise aasta viimastest päevadest.

Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule ütles Raadio Pärnule, et haigla on tõepoolest hinnapoliitikat muutnud, seda sellepärast, et haigekassa lepingu maht väheneb sellel aastal üle 20 miljoni krooni.

Sule selgituse järgi polegi midagi teha, kuskilt pidi lisa teenima, et haigemaja ka sellel aastal tööd suudaks teha.

Sule väitel toimivad samamoodi kõik suuremad haiglad Eestis.

Visiiditasu võtmine on Sule sõnutsi seadusega paika pandud ja omal ajal põhjalikult läbi vaieldud. Seadus keelab visiiditasu küsida ainult siis, kui laps on alla kahe aasta vana või kui ta jääb pärast esmaabi saamist haiglasse ravile.

Inimestele, kelle majanduslik olukord peres on halb, peab riik garanteerima selle, et visiiditasu ei peaks leibkondade sotsiaalset heaolu puudutama. Selliste leibkondade jaoks loodud sotsiaalsüsteemid on Sule arvates Eestis väga hästi toimivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles