Aita Pärnu linnaväljakule nimi panna!

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinna väljak ootab nime.
Pärnu kesklinna väljak ootab nime. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus ootab kaaslinlaste abi Port Arturi kaubanduskeskuste ja Pärnu Keskuse vahelisele platsile nime andmisel.


Avalikul konkursil jäi sõelale seitse nimekandidaati, kuid nendele võib igaüks lisada oma ettepaneku.

Ühe ettepaneku järgi võiks väljaku nimeks saada Aida plats või Hommiku plats. Need nimed on seotud  tänavatega, mis algavad või lõpevad platsil.
 
Nimevariandina on väljaku nimeks pakutud ka Vikerkaare plats. Vikerkaar on värvide mäng ja kaunis, ühte liitev kaareke. Kõikidest ilmakaartest vaadatuna ühendab rõõmu, värvides keskuse ümber toimuvat. Alati on platsil igas eas armunuid ning inimesi, kes lasevad endas päikese energial ning ka vihmal-tuulel möllata.

Väljaku nimeks on pakutud veel Nõiaplats, sest pärnakad mäletavad seda kui kohta, kus autosid pargiti ja ööl vastu 1. maid volbriööd tähistati. Võõrastele oleks nimi intrigeeriv, giidid saaksid nime kohta loo jutustada. Nimi Nõiaplats sobituks Rüütli platsiga, jättes mulje keskaegsest linnast. Võrreldes näiteks Nõidade väljakuga, on Nõiaplatsi lihtsam kõnekeeles kasutada.

Nimevariandina on välja käidud Armastuse väljak. Sellele nimele põhjendus puudub.

Üheks nimekandidaadiks on Bastioni väljak. Platsi nimetamine Bastioni väljakuks võimaldab luua väljakule või platsile legendi. Legendi loomine linnaväljaku nime ümber teeb selle atraktiivsemaks nii linnakodanikule kui väliskülastajale.

Platsi nimeks on pakutud veel Marsi väljak, sest samas kohas asus aastasadu tagasi Marsi-nimeline bastion.

Päikese plats - iga hommik algab päikesega.

Kui kellelgi on platsi ristmiseks mõni muu nimevariant, võib selle koos põhjenduse või legendiga kirja panna üleskutse kommentaariumis.

Pärnu linnavalitsus paneb väljaku nimevariandid huvilistele hindamiseks üles linna kodulehele uue nädala algul. Pärnakad saavad nime valimisel oma sõna sekka öelda 8. maini.

Pärnu linnavalitsus saadab Hommiku 2a kinnistul asuva väljaku nimevariandi volikogule otsustamiseks juuni istungile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles