Looduskaitse selts valmistub juubeliks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastna kadastik.
Kastna kadastik. Foto: Henn Soodla

Tänavu tähistab Eesti looduskaitse 100. aastapäeva, alguseks loetakse 14. augustit 1910, kui Artur Toomi algatusel moodustati Vaika linnukaitseala, mis oli ka Baltimaade esimene kaitseala.


Looduskaitse seltsi osakonnad peavad juubeliaastat meeles erinevalt. Pärnu osakonna liikmed löövad kaasa üleriigilistel talgutel, aidates heakorrastada rannaniite.



Looduskaitsekuu raames toimub rahvusvahelisel elurikkuse päeval, 22. mail seltsi algatusel tasuta väljasõit Kastna maastikukaitsealale.



Looduskaitsekuu avapäeval 9. mail saavad Hahni pubis kell 16 kokku looduskaitse seltsi Pärnu osakonna liikmed, kes osakonna esimehe Daisy Kärneri algatusel kõnelevad seltsi tegevusest ning 100. aastapäevast.



ÜRO on kuulutanud käesoleva aasta rahvusvaheliseks elurikkuse aastaks ja loodusel on selles oma tähelepanuväärne osa. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles