Prokuratuur saatis kohtusse kelmuses süüdistatava mehe

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse 50aastase mehe, keda süüdistatakse kelmuses.


Süüdistuse kohaselt pakkus mees kannatanule müügiks eri kinnisvaraobjekte Pärnus. Neist ühe vastu tundiski kannatanu huvi.



Enda sõnul ostu-müügitehingut vahendanud mees tahtis peagi, et kannatanu maksaks talle osa rahast kohe ära. Sellega lubas ta tasuda seniste elanike võlad ja soetada neile uue elukoha ning anda osa raha neile elamiseks.



Kannatanu maksis väidetavale vahendajale raha kolmel korral, kokku 260 000 krooni. Pärast raha saamist hakkas süüdistatav kannatanut vältima.



”Süüdistatav ei kavatsenudki kasutada kannatanult saadud raha kinnistu soetamise eesmärgil, vaid jättis raha endale, kulutades selle oma äranägemise järgi,” selgitas ringkonnaprokurör Kristine Tamm.



Oma tegevusega lõi süüdistatav kannatanule teadlikult ebaõige ettekujutuse, et too saab raha maksmise korral osta omanikult Pärnus asuva kinnistu, teades samas, et kinnistu omanikud ei avaldanud kellelegi kinnistu müügi soovi, samuti ei olnud neil süüdistatavaga kokkulepet kinnistu müügi vahendamiseks.



Süüdistatav on varem viis korda kriminaalkorras karistatud, muuhulgas kelmuste eest.



Karistusseadustik näeb seesuguse teo eest süüdimõistmisel ette ühe- kuni viieaastase vangistuse.



Kriminaalasja hakatakse arutama Pärnu maakohtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles