Loode-Pärnu tööstuskülla plaanitakse Renault' esindust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault' ja Dacia sõidukeid müüv ja hooldav Pereautoplaanib Loode-Pärnu tööstuskülla ehitada autoesinduse.
Renault' ja Dacia sõidukeid müüv ja hooldav Pereautoplaanib Loode-Pärnu tööstuskülla ehitada autoesinduse. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Renault' ja Dacia sõidukeid müüv ja hooldav Pereauto OÜ plaanib Loode-Pärnu tööstuskülla ehitada 600 000 euro eest autoesinduse.

"Plaanime rajada tööstusparki autoesinduse, kus oleks esindatud Renault' ja Dacia sõiduautod ja tarbesõidukid. Investeeringu maht on umbes 600 000 eurot, millest lisafinantseeringut läbi krediidiasutuse kasutaksime 450 000 eurot," ütles Pereauto juhatuse liige Martin Pütsep.

Tema sõnutsi peaks tuleva aasta kevadel linna poolt infrastruktuur valmima, pärast mida võikski ehitustegevus alata. Valmima peaks esindus tuleva aasta lõpuks, ütles Pütsepp, ja lisas, et laienemisega seoses on plaanis lähema kolme aasta jooksul võtta tööle veel seitse inimest.

Pärnu linn esitas oktoobri alguses Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmesse taotluse toetuse saamiseks projektile "Loode-Pärnu tööstusala I etapi tänavavõrgu rajamine" mahus miljon eurot, ütles EASi regionaalarengu keskuse direktori Monica Hankov BNSile. Tema sõnade kohaselt on projekti kogumaksumuseks 1,2 miljonit eurot, millest 181 260 eurot on Pärnu omafinantseering. Taotlus on veel praegu hindamisel, lisas Hankov.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi on varasemalt öelnud, et isegi kui EAS ei toeta Loode-Pärnu tööstusküla infrastruktuuri väljaehitamist, teeb Pärnu selle siiski omavahenditest ära.

Loode-Pärnu tööstusala arenduspiirkond hõlmab ligikaudu 250 hektari suurust maa-ala Pärnu linna loodeosas, millest ligi 27 hektarit on planeeritud tootmis- ja ärimaaks. Ala paikneb Tallinna maantee ja Lennuvälja tee vahelisel alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles