Motomehed lähevad Gotlandi põrgut nautima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Nikopensius (paremal) on Gotlandil kihutanud 14 korda, Jüri Koger läheb oma viiendale krossile.
Toivo Nikopensius (paremal) on Gotlandil kihutanud 14 korda, Jüri Koger läheb oma viiendale krossile. Foto: Erakogu

Eile pakkisid Paikuse motoklubi võidusõitjad Toivo Nikopensius ja Jüri Koger oma tsiklid treilerile ja alustasid teekonda Rootsi Gotlandi saarele, et laupäeval startida maailma suurimal kestuskrossil.

Alates 1984. aastast novembri esimesel laupäeval toimuvale võidukihutamisele, mida rootslased reklaamivad Gotlandi põrguna, on tänavu registreeritud üle 2500 mootorratturi 15 riigist. Kolm tundi kestval motomaratonil Rootsi armee endisel tankodroomil sõidetakse järskude tõusude ja langustega rajal, mis kulgeb nii libedatel kividel kui põhjatutes porimülgastes.

“Gotlandile pääsuks tuleb varakult registreerida, sel aastal oli juba jaanipäevaks nimekiri lukus,” rääkis karmil katsumusel 15. korda startiv Nikopensius. “Erinevalt tavalistest kestuskrossidest pole seal sõidu ajal ülevaadet, millisel positsioonil asud, vaja on kogu aeg täiega panna ja alles finišis selgub, mis koha said.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles