Pärnumaal on vooluta veel üle 5000 majapidamise

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud elektripost Surjus Vaskrääma tee ääres.
Murdunud elektripost Surjus Vaskrääma tee ääres. Foto: Urmas Luik

Tänahommikuse seisuga oli Pärnumaal vooluta veel kokku 5500 majapidamist ja elektriga varustamine on taastatud 13 900 majapidamisel.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti selgituse kohaselt on suuremate rikete tõttu Pärnumaal elektrita teadaolevalt 1700 majapidamist ja prognoosi kohaselt peaksid nemad voolu tagasi saama täna õhtuks.

Mainitud 1700 kliendile lisanduvad madalpingerikked, mille tõttu on Pärnmaal vooluta täna hommikuse seisuga 3800 majapidamist. Nemad peaksid elektri tagasi saama hiljemalt teisipäevaks.

Kutti selgituse kohaselt ongi elektrivarustuse taastamisel kõige kehvem olukord Pärnumaal, kuid Viljandimaalgi pole olukord suurt parem.

Täna hommikul kella 6 seisuga olid Elektrilevi brigaadid voolu taastanud kogu Eestis 110 750 majapidamisele. Hinnanguliselt on ettevõtte tööpiirkonnas tormi tõttu vooluta veel ligikaudu 26 000 klienti.

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne sõnade kohaselt liiguvad brigaadid sealt, kus rikked lõpetatud, teistesse maakondadesse appi. “Täna õhtuks loodame suurte liinide ehk keskpingeriketega korda saada, teatud küsimärgiga on praegu veel Viljandi maakond, kus olukord on keerulisem,” selgitas Tõnne.

Tõnne lisas, et pidevalt muutuv on tormist mõjutatud majapidamiste koguarvgi, kuna alles siis, kui keskpingeosa korras, hakkab igas maakonnas täpsustuma tegelik madalpingerikete maht.

“Klientide teateid neilt liinidelt, kus keskpinge oleme korda teinud, aga majad ikka vooluta, tuleb üha juurde. Siis saame jälile, et sama majapidamist mõjutab peale keskpinge ka madalpingerike ja kohandame oma prognoose,” selgitas ta.

Kliendid saavad rikkest teada anda Elektrilevi rikketelefonil 1343. Esmalt loeb häälsõnum ette helistaja piirkonnas teadaolevad rikked ja nende kõrvaldamise prognoosaja ning kui klient infot oma rikke kohta ei kuule, saab ta jääda ootele ja ühendatakse klienditeenindajaga.

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Kui inimesed märkavad ohtlikke olukordi või neil on infot puu asukoha kohta liinil, palub ettevõte helistada rikketelefonil 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles